Prince Fluffy Kareem

 

Det var inte länge sedan jag upptäckte Prince Fluffy Kareem på Facebook. Jag uppmuntrar alla att kika in där och eventuellt gilla deras sida om ni tror på möjligheter, för det är vad det handlar om. PFK omhändertar hästar, kameler och åsnor som levt i misär i Cairo, Egypten. På filmen nedan berättar de om hästen Weeble och hur starten på hans liv blev.

Många tycker att man bör avliva hästar direkt eftersom de lider. Jag tycker övervägning till avlivning borde diskuteras utifrån fler än endast den punkten. Allt handlar egentligen om hästens prognos – hur verkar tillståndet och skicket? Hur lång tid kan vi räkna med att det kommer ta innan tillfrisknad? Sedan förstås om ägaren eller utbildningsorganisationen har råd och eventuellt många andra frågeställningar. Så som även om hästen blir frisk – kommer livet återgå till vantrivsel eller vad händer därefter?

Jag har en tro att livet påverkas av våra möjligheter. En häst som lever i misär önskar motsatsen och jag tror att bara den vändningen bidrar till större chanser att läka fortare. När vi känner hopp, då sätter kroppen igång att arbeta hårdare för det vi verkligen vill. Genom det tar sig många individer över även det största berget de någonsin kommer att bestiga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *