Den konstnärliga Urhästen

Jag har inte riktigt kommit fram med att jag tecknar digitalt sedan flera år tillbaka. Tidigare har jag drivit och varit bloggerska för Art of Lovisa. Det var en blogg vars hållbarhet aldrig hade slocknat om det inte vore för att jag tyvärr är en liten “periodare”. Jag tecknar väldigt ofta och mycket i perioder, samtidigt som jag vissa perioder inte tecknar överhuvudtaget och när jag väl gör det känns det inte bra.

Att teckna är inte enbart att teckna, utan det har lockat fram mycket mer än så. Framför allt har det gjort mig bekant med hästars anatomi och olika rastypiska drag hos djur, samt att jag har blivit en jäkel på att uppmärksamma detaljer i vår omvärld. Jag är en konstnär vars syfte är att korsa fantasin med realism. Mina bilder och material behöver aldrig uppfattas som verklighetstroget om man inte vill det, men det får gärna kännas som att man upplever ett nytt perspektiv på realismen och det vi har runt omkring oss.

Hästar har alltid varit ett fokus sedan dag ett. Jag tecknar inget annat mer än vad jag tecknar hästar. Är jag förbannad blir det en häst, är jag lycklig blir det en häst. Hästar är djur med otrolig uttrycksförmåga och det är älskvärt. Det finns mycket i en hästkropp som går att måla för att blotta sina egna känslor och mående.

Föralltid-Ett-(K) Ledande-Vänskap Shiny-Feeling-(stor)

8 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.