Alla kungens hästar

Jag har äntligen läst klart “Alla kungens hästar” författad av Emelie Cajsdotter. Finns att köpa på Adlibris. Det här är en fantastisk bok som jag tycker styrker väldigt mycket av min egen filosofi. Det sköna är att hon formulerar sig alldeles underbart, till skillnad från mig som kan ha svårt att sätta ord på min filosofi. Orchidéa är den första hästen och lyckliga som får utveckla den tillsammans med mig.

En del reagerar på att jag har den hästhållning som jag har och på det vis som jag bemöter min hästvän Orchidéa. Eftersom det är nytt för mig att gå ut offentligt har jag ibland svårt att formulera mig, även om jag har en kristallklar bild i huvudet. Det kommer nog ta tid innan jag kan sätta ord på allt jag upplever och känner inom mig. 

Jag tänkte skriva några utdrag från boken då och då för att minnas och påminnas av viktiga delar.

Vad vore en värld utan hierarki? Den frågan ställde jag mig, när jag som barn förälskat mig i en ilsken ponny. En hierarkisk ordning förutsätter en åtskillnad, en möjlig definition av separata ting. Om den gränsen upphör, försvinner all vår kunskap och erfarenhet. Jaget vore inte längre enskilt. 

“Alla kungens hästar”, Emelie Cajsdotter. Förord.

66

Boukje och stallmatte, vår 2015.

 

4 kommentarer

  1. Så fint!!
    Och jag måste säga att jag älskar dina citat-texter, hur får du till dom sådär stora och med citat-tecknet och allt?? ååhh vill ha nått liknande jag med D:

    1. Jag säger bara en sak: Skaffa domän hos One.com – installera WP manuellt och du är redo att pröva dina vingar obegränsat! :’)

    1. Åh, du kommer älska den. Givetvis håller man inte med om allt, som jag själv har jag lite svårt för att ta till mig ting från olika religioner, men i sin helhet känns allt så förbannat sant rent ut sagt. En fantastisk bok som jag tror att framför allt du kommer gilla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.