Reflextillverkare

Igår fick jag verkligen utlopp för min kreativa sida. Jag bestämde mig för att åka och handla redskap för att piffa till vardagen i mörkret. Nog för att jag trivs med årstider, började mörkret tynga min kropp och sinne ändå. Att veta att det alltid kommer vara kolsvart varje vardag efter arbetet i flera månader framöver när jag åker till stallet kändes lite mer “Åh…” än “Okej…”.

Och jag trivs inte med att saker ska vara tröttsamt eller okej. Det ska vara bra, jättebra eller till och med bästigt allra helst. Jag handlade därför en pannlampa på XXL Sport, för närmare femhundra kronor (hade gärna nämnt och länkat till vad för pannlampa, men eftersom XXL’s hemsida var bland den mest laggade hemsida jag varit med om engagerar jag mig inte mer i det). Jag plockade först på mig en lampa för 99 kronor, men kände att det lika bra är att kosta på sig någonting som är rejält och lyser upp en hel omgivning framför oss när vi är ute på vägarna.

Förutom en pannlampa köpte jag vinterkängor, tre reflexvästar, reflexrep och varselhandskar hos Jula.

De tre reflexvästar med halva ärmar, sydde jag till ett reflextäcke, perfekt för små Minishetlandsrumpor, hihi. Resultatet blev faktiskt bättre än vad jag kunde tro. Av ärmarna tillverkade jag reflex för tränsets sidostycken inklusive nacke. Sist, men inte minst, tillverkade jag reflextömmar av reflexrepet. Då jag hade beslaget hemma var det ingen större match. Jag knöt två varv runt beslagets fäste för bästa stabilitet och snurrade en slitstark stoppknut. Jag testade att skapa friktion mellan händerna och repet om de av någon anledning skulle fara ur nävarna och det kan nog orsaka rejäla brännskador. Handskar är ett måste.

12305834_1238207799526417_1131403858_n (1) 12306019_1238207839526413_251195504_n

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.