Körde själv med Cadon

Ikväll körde jag och Cadon våran första egna runda ihop sedan i början av sommaren. Vi hade en ganska rejäl krasch, som var så himla tråkig. Därefter har vi kört ihop med sällskap eftersom det är genom det han har hittat tillräckligt med motivation för att sikta framåt.

Hur gick det ikväll då? Jo, tack. Det gick riktigt bra. Vi skrittade mot samhället och så tänkte jag att vi skulle ta grusvägarna åt det hållet. Han höll ett tempo på 2 km/h. Det gick med andra ord inte fort – men vi kom framåt. Jag fick koncentrera mig på att hålla blicken bortom horisonten, styra honom regelbundet för att hålla oss på ett rakt spår. Inte tjata eller driva. Bara vara oerhört tacksam att han ens kom fram, som sagt. När vi äntligen var i samhället hade han mycket att titta på. Här ökade han själv till 4,5 km/h vilket är en fantastisk ökning.

Vi körde förbi idrottsplanen där fotbollsspelare tränade, vilket var roligt och pirrigt på samma gång enligt Cadon. Vi mötte bilar och bussar och allt möjligt på vägarna, men han hade bra självförtroende. Jag skulle leta reda på grus- och skogsvägarna som vi kört förut i sällskap av Klara och hennes minishetlandsvalack Kadi, men istället hamnade vi olagligt nog på ett motionsspår. Det var som att ta sig ur ett spindelväv; det tog aldrig slut. Vi mötte flera löpare som såg glada ut, men jag genomsyrade deras blickar. Bad om ursäkt till var och en hur som helst. Jag menade inte att stöka till och dessutom trampade inte vi upp någonting. Cadon hade liknande tennisskor som löparna och hjulen var lika breda som dem som cyklat där innan oss.

Allt som allt var jag så nöjd och glad och tacksam. Det var en jätterolig runda. Känna att han kan och vill igen. Wow, vad han har blomstrat den här sommaren. Vi klarade även ett bakslag med motivationsbrist.

Imorgon blir det intervallträning med Jullan och Florran.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.