Hällandning

Igår promenerade jag och Cadon, som jag nämnde i inlägget ”Motionera hovarna”. Jag spelade in lite filmer, som demonstrerar hur Orcado sätter ned hovarna. Tyvärr, är jag inte tillräckligt bra på att se hur framhovarna landar, som jag är på att se det på bakhovarna.

När vi promenerade tyckte jag att han verkade vara ganska bra på att tålanda, vilket inte är så bra funktionsmässigt för hovarna. Ibland tyckte jag mig se han landa plant med hoven. ”Nåväl, det är bättre än tålandning”, tänkte jag. Sedan kikade jag på inspelningen och fick mig en positiv överraskning. Cadon hällandar mer än vad han ens planlandar! Så, kanske har han inte riktigt så lång väg tillbaka till återhämtning i hovutvecklingen som jag trodde. Dock är han fortfarande, som nämnt, försiktigare när han är oskodd fram. Men det tror jag faktiskt att han kommer förändra nu när vi kan fokusera på att låta hovarna utvecklas (ingen gigantisk hålvägg som tar all energi). Han ska få sin tid på sig, vänja sig, härda sulan och växa fram en rejäl häl och hov i sin helhet.

Lovisa Ivarssons foto.Lovisa Ivarssons foto.Lovisa Ivarssons foto.Lovisa Ivarssons foto.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *