Bygga flakvagn | DIY Urhästen – del 3

Se även:
Bygga flakvagn | DIY Urhästen – del 1 (introduktion)
Bygga flakvagn | DIY Urhästen – del 2 (bygget)


Idag har jag och min sambo målat ramen på flaket och min farmors man hjälpte mig att fästa en sarg runt plywoodskivan, samt fästa en provisorisk bänk/säte. Dock blev det bra därför att två personer fick plats med en barnsrumpa till marginal, hehe. Så mycket mer avancerat behöver jag verkligen inte ha. Kanske att sätet kan kompletteras med ett enklare ryggstöd och mjukt fodrad dyna för rumpan. Flaket saknar (tyvärr) fjädring, men tycker att fårfäll är det ultimata. Sedan skulle jag vilja ha en piskhållare samt skydd/korgliknande framtill som fångar upp lite om hästen gör en plötslig inbromsning. På tal om det, även montera en handbroms för att hjälpa till vid nedförsbackar och i lut.

Flaket kommer kallas “Ljungblomsflaket” som min farmor och hennes man heter. Min älskade Orcado fick dra Ljungblomsflaket för första gången – premiärturen! ♥

Jag trodde att han skulle tuppa av. Även om jag drar och rullar den lätt, är det ingenting som Cadon dragit förut. Han har haft en tid där motivationen varit låg som du vet och jag har upplevt en och annan gång att han verkligen varit klurig. Men! Idag, jädrar vad han drog! Han lade sig otroligt fint i drag och drog på som sjutton. Han drog; Ljungblomsflaket, mig OCH min sambo – både upp och ned från backar. Vi tog en tur på knappt en kilometer, men ändå var häftigt att se hur mycket han tyckte om att faktiskt få använda sin styrka. När han har vant sig, fått in tekniken ordentligt och bättre fysisk status, kommer han absolut kunna dra det här utan minsta tvivel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.