Om Urhästarna

Urhäst är vad jag känner när jag ser Shetlandsponnyn. Senast uppdaterad 4/11/2017.


Kronblads Orchidéa

Född 21/05/2013
Brun
E: Bingo of Catchpuddle
U: Kronblads Ophelia

Orchidéa, “Blomman”, är en fullständigt äkta person och berättar alltid sanningen. Hon älskar att äta gräs, bli kliad på baken och är en riktig kämpe. Hon kan älska dig och tycka precis som dig, men det finns fortfarande perspektiv och synvinklar som är värda att diskutera kring. En behöver vara henne tillmötesgående och glöm idén att försöka utan syfte – hon genomsyrar dig direkt.


Hasselbos Orcado

Född 27/05/2013
Avblekbar skimmel, född svart med stjärna
E: Pajazzo di Leva
U: Hasselbos Kastanya

Orcado, “Cadon”, är en av solens strålar som vandrar (läs: skuttar runt för glatta livet) på denna jord. Han älskar livet. Han älskar att umgås, människor som hästvänner. Orcado är expert på att koppla ihop teori med praktik. Det finns alltid saker att lära sig, det går alltid att finna starka och svaga sidor hos sig själv – kroppsligt och psykiskt. Äventyr – det finns det aldrig för mycket av.


OO’s Odette

Född 24/4/2017
Svart med stjärna
E: Hasselbos Orcado
U: Kronblads Orchidéa

Odette, också kallad “Räserfräser”, “Dettan”, föddes klockan 22:11. Äntligen, var hon är. Blomman hade talat om för mig, vilket jag talade om för mina närmsta efter att jag fått känna det – ett svart sto med någon vit i ansiktet. Innan fölet ens var fött, var det precis vad som vi visste väntade oss. Odette är en vacker individ, otroligt trygg och livlig. Det finns så mycket magi och kraft i den där livsglädjen hon bär.