Snart anländer hästen

Jag satt en dag och skrollade i flödet på Facebook. Plötsligt skrollar jag förbi en häst i tusen nyanser av grått, vaken men lugn blick. Och jag är fast. Känslan var groteskt stark. Jag visste inte vad jag skulle ta mig till. Jag skickade ett meddelande direkt till annonsören, uppfödaren. Där jag får mer uppgifter. Allt inom mig talar för att jag ska köpa hästen. Jag längtar efter honom, denna ståtliga, Minishetlandshingst i skimmelkappa.

På torsdag anländer min nyfunna hästvän och en helt annorlunda och unik resa tar fart. Jag har, inte mer än umgåtts enstaka gånger med Stallmattes dåvarande hingst. Nu ska jag på papper bli ägare till en hingst. Det känns fruktansvärt pirrigt, spännande och tusen frågor bubblar inom mig. Jag vill veta allt om honom, vem han är och vad han har varit med om. Hur han upplever livet och om han har någon aning om varför människor sätter annorlunda normer mot hingstar och ston. Vad är det som skiljer könen åt när det finns en individ bakom spegelbilden?

Det här känns som skrivet, extremt roligt. Vilken ära att just jag, av flera stycken som visat intresse, fick förtroendet att köpa honom. Det här ska bli fantastiskt underbart. Åh, kan inte sluta tänka på honom. Min Orcado.

IMG_2325 IMG_2324

Hasselbos Orcado

Skimmel, född svart

Hingst född 27 maj 2013

E: Pajazzo di Leva RS 568

U: Hasselbos Kastanya RS 6765

Utställd som föl med 39p, silver, som höll plats på Bjärsjölagård.

IMG_2347

 

6 kommentarer

 1. O.M.G.

  Vilken underbaring!! Jag kan ärligt erkänna att jag inte är helt chockad, eftersom Klara den busungen inte kunde hålla sig för att avslöja tillräcklig mycket för en att lista ut resten, men vilken fantastisk överaskning och för dig och Orchidéa – vad fantastiskt spännande! Det ska bli sååå kul att följa er tre :’D

  1. Men Klara, då! Så himla typiskt, men så roligt att det ska bli kul att följa oss tre. Åh, blir nästan lite tårögd – oss TRE, hihi! :’)

 2. Min natthumor har omvandlat “tusen nyanser av grått” till “fifty shades of grey” så nu kan jag inte sluta tänka på den filmen när jag ser/tänker på Orcado… Hur ska detta sluta hahahha?

  1. Jag har ingen aning om hur det här kan sluta… Bara du inte hemsöker honom i hemlighet för att spionera på honom, är jag tacksam hihi! :D

 3. Åh vad otroligt spännande det ska bli att följa er resa tillsammans!! :D Och wow vilken snygging du har hittat!! Föresten så var Klara inte ensam om att tänka på “fifty shades of grey” hahah

  1. Hjärtligt tacksam att få läsa din kommentar! Vad roligt att just du hittar hit, hoho.
   Hahah, Klara har dåligt inflytande på andra kanske?! Nej, skoja bara. Hon som är så pryd!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.