Liten vacker

Jag har målat.

Första gången jag gör en färdig bild digitalt på flera månader, om inte år. Till en början gick det faktiskt riktigt åt skogen. Jag har inte tecknat på nya datorn heller, så att ställa in plattan och Photoshop var lite sådant som jag fick göra under tiden. Det var störande faktum nummer ett. Sedan var jag lite seg på att lära mig och använda alla nya shortcuts (snabba genvägar via tangentbordet), störande faktum nummer två. Detta ledde till att jag tryckte ned bilden och i all hast valde “Vill du spara innan du stänger ned – nej”. Jag övervägde att strunta i allt där och då, men bet ihop. Jag ville gråta, det sved i hela själen. Men, icke. Jag stretade. Gjorde om och gjorde igen, det var störande faktum nummer tre. Som ett störande faktum nummer fyra mår kroppen inte ett dugg bättre efteråt, men jag överlevde.

Vad gäller bilden är jag helt sinnessjukt nöjd. Det var svårt att få tillbaka rutinkänslan jag hade när jag tecknade som mest, men mitt i all tvivel så släppte det. Det finns tusen saker att göra bättre och arbeta mer kring, men en duktig konstnär vet när det är bäst att låta verket vara som det är innan det blir ett överarbetat kladd.

Vad tycker ni? Och en till fråga, hade ni velat se mer digital konst?

Liten vacker
Liten vacker

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.