Vilda Shetlands

Jag är intresserad av att veta mer om Shetlandsponnyns ursprungsland – Shetlandsöarna. Historia skulle ge mig mer förståelse för rasen som sådan, samt att det kan vara intressant att jämföra då- och nutid. Jag undrar också mer om dem vilda Shetlandsponnyerna som strövar vilt på öarna.

Efter lite halvslappt sökande på Youtube hittade jag ett klipp som var lite allmänt tråkigt, allmänt kul. Shetlandsponnyerna i filmen ser väldigt välmående ut. Bara av att granska med min erfarenhet och kunskap tycker jag att hästarna ser ut att vara i lagom hull, grov och rejäl figur, korta och nötta hovar, tjock och härligt anpassad päls, pigga och nyfikna.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.