Motionera hovarna

Igår regnade det hela dagen. När dropparna inte föll dramatiskt från himmeln, hängde de istället i luften. Jag, Blomman och Odette tog oss ut på äventyr. Men först verkade jag dem båda och plötsligt var det mörkare ute i det klockslaget än vad jag var van vid. Så vi tog oss ut på en 4 km-runda i samhällets trånga gator medan lyktor från vägar och hus bländade allt värre i ögonen. Det var mysigt. Blomman klev på riktigt fint, Odette busade med allting som gick att förvandla till bus och regnets små droppar smattrade mot galonöverdraget.

Blomman är så fantastisk. Speciellt den här gången, när vi inte kört alls i mörker tidigare och så vet jag inte om det var ett bra humör eller reptyglarna, men hon var ovanligt finkänslig i tömtagen. Ibland behövde jag endast lyfta handen så svängde hon gladeligen.

Lovisa Ivarssons foto.Lovisa Ivarssons foto.Lovisa Ivarssons foto.Lovisa Ivarssons foto.Lovisa Ivarssons foto.Lovisa Ivarssons foto.Lovisa Ivarssons foto.

Idag var det Cadons tur att få komma ut, men vi tog oss en kortare promenad om 4 km istället för att köra ut. Min och Husses Chihuahuatik på fem år, Ladie, följde med. Angående Orcado så fick han vara barfota runt om och fokuset låg på att komma framåt, men jag ska väl erkänna att jag gick och spände grimskaftet mer än en gång i ren protest om hur lite väl långsamt det gick ibland. Jag klockar hans skritt numera för att få ett hum om hur han rör sig och i vilka sammanhang den får mer rytm, flow och elektricitet. Jag har klockat både när han har skor runt om, halvskodd och totalt barfota. Det finns egentligen ingenting som skiljer hastigheten åt. Han håller sig omkring 2,4 km/h i början av arbetspassen, ökar så småningom till 3,2 km/h och när han väl är uppvärmd och igång hamnar han på omkring 3,8-4,5 km/h. Det som drar ned tempot ibland kan vara när han går barfota fram och grusvägarna är platta med några enstaka stenar som han trampar på. Det här gör honom försiktig/öm, men inte så att han hulkar till av obehag.

Annars var promenaden mysig och våra fötter njöt av att komma ut. Hans hovar blev rena och Ladie spred sin positivitet över världen.

Lovisa Ivarssons foto.Lovisa Ivarssons foto.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *